Onze werkwijze

Een huis kopen met Thomas de aankoopmakelaar

Wanneer je ziek bent, ga je naar de dokter. Als je een huis wilt bouwen, schakel je een architect in. Wil je een huis kopen, één van de grootste uitgaven van je leven, dan schakel je een aankoopmakelaar in. Ons team begeleidt jou in de spannende tijd tijdens het kopen van een huis. 

Het adviseren van klanten in het maken van hun keuzes geeft ons veel voldoening. Daarom bestaat het team van Thomas de aankoopmakelaar uit gespecialiseerde aankoopmakelaars en een sterke backoffice, allen met passie voor de makelaardij. We nemen alle tijd voor je, maar kunnen wanneer nodig snel schakelen. Voor ons is ‘vertrouwen’ het sleutelwoord. We leren je graag kennen, staan in het hele proces naast je en ontdekken zo welk huis het best bij jou past.

Wij staan aan jouw kant, en je kan ons alles vragen. We adviseren over de juridische- en bouwkundig aspecten, de onderhoudsstaat en omgeving van het huis. Samen bepalen we de waarde van het huis voordat we een bod uitbrengen. Kortom: een aankoopmakelaar bespaart je een hoop stress, uitzoekwerk en tijd.

Hoe ziet het koopproces eruit?

De financiën
De eerste stap is de financiële check. Dat betekent dat je op zoek moet naar een hypotheekadviseur. Dit kun je zelf doen, maar we kunnen je ook aan iemand koppelen uit ons netwerk. Een duidelijk financieel overzicht geeft rust en duidelijkheid. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Bezichtigen

Op basis van jouw wensen en mogelijkheden zetten wij een zoekopdracht uit. Je ontvangt bericht wanneer er passend aanbod binnenkomt. Als je enthousiast bent over een woning, plannen wij een afspraak in om te bezichtigen. Voorafgaand en tijdens de bezichtiging kijken wij naar de juridische en de bouwkundige aspecten en zetten alles voor je op een rij. Jij besluit of je jezelf hier ziet wonen.

Bieden

Heb je de knoop doorgehakt? Dan beginnen de onderhandelingen over zaken als het aankoopbedrag, de financieringstermijn, de oplevering, roerende zaken, een bouwtechnische keuring en eventuele ontbindende voorwaarden. Wij maken een zo goed mogelijke inschatting van de waarde en het bod, uiteraard alles in overleg met jou!

De aankoop

Nu begint het papierwerk. Van het controleren van de koopakte tot een bouwtechnische keuring en het regelen van een hypotheek, wij helpen je bij elke stap. Je krijgt heldere uitleg van alles wat je nog te wachten staat. Samen houden we de deadlines in de gaten.

Naar de notaris

Voordat je naar de notaris gaat doen we nog een laatste inspectie. Zo weet je zeker dat het huis in orde is. Tot slot zet je je handtekening en kan de kurk van de fles!

Meer weten over onze werkwijze?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Thomas de Aankoopmakelaar
Thomas de Aankoopmakelaar
Wat voor hypotheek kan ik krijgen?

Voorbereiding is alles! Vandaar dat wij in ons proces altijd beginnen met de financiële check.

Meer informatie