Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

Yes! Het zonnetje komt er weer aan. Lekker na werktijd nog even met een drankje in de ondergaande zon, zaterdag in de middag spontaan een BBQ organiseren. Het is tijd om je tuin weer zomer-klaar te maken. Bij een fijn huis hoort een fijne tuin. Hoe pak jij dat aan? Ik geef je wat tips en inspiratie!

Zo heb je meer privacy in je tuin.

Er is niets zo vervelend als je lekker in je eigen tuin zit te relaxen je het gevoel hebt dat je bekeken wordt. Woon je in de stad, dan ontkom je daar waarschijnlijk niet aan. Je kan wel wat maatregelen nemen om wat meer privacy te krijgen.
Je kunt natuurlijk een houten schutting plaatsen maar heb je wel eens gedacht aan bamboe of planten? Een stuk goedkoper en zeker planten zoals blauwe regen en klimop geven juist veel sfeer. Je kunt ook een parasol neerzetten, privacy, bescherming tegen de zon en regen in een klap! Wil je echt iets bijzonders? Bouw een frame en bekleedt ze met gordijnen, luchtige gordijnen staan elegant en je krijgt echt een ibiza gevoel in je eigen tuin!

Geen groene vingers?

Heb je geen tijd om uren in je tuin bezig te zijn of heb je geen zin om geld uit te geven aan planten of gereedschap, dan wil jij een onderhoudsvriendelijke tuin. Dan klinkt bestraten het makkelijkst, maar bedenk je dat hier ook weer onkruid opkomt. Wil je geen gif spuiten, dan kun je epoxy-houdende mortel tussen de stenen voegen. Een goedkopere oplossing is grind, leg dan wel honinggraatplaten of worteldoek op de ondergrond. Een onderhoudsvrije erfafscheiding behalve een houten schutting is een hedera haag, deze hoef je niet elk jaar te knippen. Zou je graag gras willen maar heb je geen zin om iedere week het gras te maaien dan kun je kunstgras overwegen. Kunstgras wordt steeds mooier en beter!

Maak je tuin knus en gezellig

  1. Je kunt je schutting gebruiken om decoraties aan te hangen. Denk aan tuinschilderijen, potten met bloeiende planten, een verticaal kruidentuintje of gewoon wat gezellige fotolijsten.
  2. Misschien heb je ook plek voor een leuke BBQ of een vuurkorf, harstikke gezellig op die heerlijke zomeravonden.
  3. Natuurlijk planten! Planten in potten, borders of aan je schutting!
  4. Sfeerverlichting. Het is helemaal in om je tuin bij je woonkamer te betrekken doormiddel van licht. Je ziet ook steeds meer lampen op zonnen-energie.
  5. Een leuke tuinset maakt je tuin natuurlijk helemaal af. Past dat niet helemaal in het budget? Koop dan wat leuke gekleurde kussens, doet al wonderen.

Klein maar fijn.

Heb je niet zo’n grote tuin? Helemaal niet erg: probeer van te voren in te schatten hoe je je tuin wil gaan gebruiken. Wil je liever een loungeset of eet je graag aan een tafel in het zonnetje? Maak desnoods een plattegrond, het is immers belangrijk de ruimte goed te benutten. Is je tuin al aardig vol maar wil je het wat gezelliger maken? Ga de hoogte in. Misschien kun je dan de muren of schutting gebruiken voor planten of decoraties. Bedenk van te voren goed waar je het meeste zon hebt in je tuin zodat je weet waar je je belangrijkste zitje moet maken (of juist niet als je geen zon-liefhebber bent natuurlijk ;-))!

Groetjes vanuit mijn eigen tuin!

1 thought on “Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

  1. Inderdaad slim om je schutting te gebruiken voor planten en decoraties. Helemaal wanneer je tuin niet zo groot is en je in de hoogte wil werken. Schuttingverlichting vind ik overigens ook een mooie manier om meer sfeer aan te brengen in een kleinere tuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Thomas de Aankoopmakelaar
Thomas de Aankoopmakelaar
Wat voor hypotheek kan ik krijgen?

Voorbereiding is alles! Vandaar dat wij in ons proces altijd beginnen met de financiële check.

Meer informatie